Meny

Bombealarmen over i Fredrikstad

Området rundt Quality Hotel i Nygata i Fredrikstad ble evakuert og avsperret etter at politiet i Østfold onsdag ettermiddag mottok en bombetrussel rettet mot hotellet. Foto: Haakon Alexander Grøttum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Østfold kunne tidlig onsdag kveld konstatere at bombetrusselen mot Quality Hotel i Fredrikstad var falsk.

Bombegruppa fra Oslo politidistrikt søkte på og ved hotellet uten å gjøre noen funn, og politiet kunne derfor melde i 19-tiden at sperringer og evakuering opphører.

Både ansatte, gjester og deler av sentrum ble evakuert da trusselen ble ringt inn onsdag ettermiddag.

– Det er en spesifikk trussel som vi betrakter som en bombetrussel. En mann har ringt fra en telefonkiosk. Vi har evakuert hotellet med ansatte og gjester og ber folk om ikke å oppsøke området, sa operasjonsleder Øystein Stavdal Paulsen i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiet evakuerte også Medietilsynet og Obos-bygget i Fredrikstad. Store deler av sentrum ble sperret av i 15-tiden.

Trusselen ble ringt inn av en mann på politiets nødnummer klokka 14.39. Politiet ba folk som hadde sett noen ringe fra en telefonkiosk i Løkkegata i Fredrikstad melde fra. Kiosken ligger ved busstasjonen i sentrum av byen, noen hundre meter fra hotellet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus