Meny

Varsler snø og vanskelige kjøreforhold i flere fylker

Illustrasjonsfoto Foto: Knut Falch / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for seks fylker tirsdag og onsdag. Snøfall og kraftige vindkast kan gi vanskelige kjøreforhold i fjellet.

Tirsdag og første del av onsdag kommer kraftig vind i Rogaland og Hordaland til å kunne gjøre det vanskelig å kjøre bil i fjellet i Sør-Norge sør for Finse, opplyser Meteorologisk institutt. Vindkastene er ventet å komme opp i 25 til 30 meter i sekundet.

Onsdag kan snø i kombinasjon med kraftig vind gi vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Rogaland og Buskerud.

– Det kommer inn nedbør i løpet av natta fra sørvest. Nedbøren kommer trolig som snø over 800 til 1000 meter sør for Finse. Da kan det bli snø i enkelte fjelloverganger, forteller vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus