Over 1.000 enslige flyktningbarn i Malmö

Tilhengere av Sverigedemokraterna og motdemonstranter i Malmös gater. Et stort antall enslige mindreårige asylsøkere har ankommet byen, og kommunen høyner kriseberedskapen.
Tilhengere av Sverigedemokraterna og motdemonstranter i Malmös gater. Et stort antall enslige mindreårige asylsøkere har ankommet byen, og kommunen høyner kriseberedskapen. Foto: Drago Prvulovic/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere flyktningbarn kommer alene til Malmö. Kommunen har satt i verk beredskapstiltak for å håndtere situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store antallet flyktningbarn har satt myndighetene i den sørsvenske byen under hardt press. Kommunen erklærte tirsdag krisenivå to og skjerper dermed beredskapstiltakene.

Krisenivå to innebærer «en alvorlig hendelse». Det innebærer at en egen ledelsesgruppe nedsettes for å håndtere situasjonen.

For tiden har kommunen ansvaret for mer enn 1.000 enslige mindreårige asylsøkere, som er midlertidig bosatt på forskjellige steder i byen.

Ifølge det svenske Migrationsverket har 1.551 enslige mindreårige søkt asyl i Sverige de siste sju dagene.

– Myndighetene jobber på høygir for å håndtere situasjonen, sier Lisa Bergstrand, stabssjef i Migrationsverket region Syds krisegruppe.

– Det kommer svært mange barn til Skåne og Malmö nå, og vi jobber døgnet rundt og registrerer barn og ungdom også om natten, sier hun.