Meny

Over 1.000 enslige flyktningbarn i Malmö

Tilhengere av Sverigedemokraterna og motdemonstranter i Malmös gater. Et stort antall enslige mindreårige asylsøkere har ankommet byen, og kommunen høyner kriseberedskapen. Foto: Drago Prvulovic/tt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere flyktningbarn kommer alene til Malmö. Kommunen har satt i verk beredskapstiltak for å håndtere situasjonen.

Det store antallet flyktningbarn har satt myndighetene i den sørsvenske byen under hardt press. Kommunen erklærte tirsdag krisenivå to og skjerper dermed beredskapstiltakene.

Krisenivå to innebærer «en alvorlig hendelse». Det innebærer at en egen ledelsesgruppe nedsettes for å håndtere situasjonen.

For tiden har kommunen ansvaret for mer enn 1.000 enslige mindreårige asylsøkere, som er midlertidig bosatt på forskjellige steder i byen.

Ifølge det svenske Migrationsverket har 1.551 enslige mindreårige søkt asyl i Sverige de siste sju dagene.

– Myndighetene jobber på høygir for å håndtere situasjonen, sier Lisa Bergstrand, stabssjef i Migrationsverket region Syds krisegruppe.

– Det kommer svært mange barn til Skåne og Malmö nå, og vi jobber døgnet rundt og registrerer barn og ungdom også om natten, sier hun.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus