15 personer har fått kusma i Trondheim

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Totalt 15 personer hadde per tirsdag fått påvist kusma i Trondheim. Mange av dem er studenter ved NTNU og HiST. Til sammen mistenkes virussmitte hos 20 personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av studentene er utenlandske og har usikker vaksinasjonsstatus, opplyser Trondheim kommune. Noen av de smittede studentene har vært innlagt ved St. Olavs hospital.

– I samråd med avdeling for medisinsk mikrobiologi ved St. Olavs hospital og Folkehelseinstituttet jobber vi nå med å spore opp nærkontakter. Dette for å gi informasjon om sykdommen og gi tilbud om vaksine til de som ikke har gjennomgått sykdommen tidligere, sier smittevernoverlege i kommunen, Eli Sagvik.

Leger ved St. Olavs hospital er i tiden fremover bedt om å være ekstra årvåkne på pasienter med symptomer som kan være kusma. Sykdommen kan føre nedsatt fertilitet og i sjeldne tilfeller gjøre gutter og menn sterile.

Kusma var en nokså vanlig barnesykdom i Norge inntil en vaksine mot sykdommen kom inn i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet i 1983. Siden år 2000 og fram til nå har det høyeste antallet årlige tilfeller på landsbasis vært 35. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus