Meny

Trailersjåfør tiltalt for voldtekter av prostituerte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk trailersjåfør er tiltalt for åtte voldtekter på Sørlandet, Østlandet og Vestlandet. 41-åringen utga seg for å være politimann og truet med å anmelde ofrene for prostitusjon, ifølge tiltalen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere tiltalen utover at det her er snakk om åtte fornærmede kvinner. De fleste av dem er prostituerte på det såkalte innemarkedet, sier statsadvokat Tormod Haugnes til Stavanger Aftenblad.

Den 41 år gamle trailersjåføren ble pågrepet 5. mars idet han var i ferd med å kjøre på ferja mellom Mortavika og Arsvågen. Siden har han sittet varetektsfengslet.

Trailersjåføren skal ha utgitt seg for å være politimann og deretter truet de fornærmede til seksuelle tjenester. Voldtektene skjedde ifølge tiltalen i løpet av årets første tre måneder.

Ifølge tiltalen skal han ha truet med å rapportere om prostitusjonsvirksomheten og også med å skape problemer for kvinnenes oppholdstillatelse om de ikke gjorde det han ville. Ved en anledning skal han også ha truet med å plante narkotika hjemme hos en av de fornærmede kvinnene.

Mannen, som er bosatt i Hedmark, er gift og ikke tidligere straffet for lignende forhold, skriver avisen.

41-åringen er tiltalt for åtte voldtekter, vold og trusler. Han er også tiltalt for å ha utgitt seg for å inneha offentlig tjeneste.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus