Air France-leder «nesten lynsjet» under protest

Artikkelen fortsetter under annonsen

HR-lederen i Air France fikk revet av skjorta og ble «nesten lynsjet» av ansatte som protesterte mot en plan om å kutte 2.900 stillinger i flyselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Air France-KLM la mandag fram planer som kan føre til kutt av 2.900 arbeidsplasser. Planen er en konsekvens av at selskapets flygere ikke vil godta å jobbe flere timer enn de gjør i dag.

Styremøtet med Air France-toppene, som fant sted ved selskapets hovedkontor i Roissy utenfor Paris, ble imidlertid brått avbrutt da hundrevis av streikende arbeidere stormet inn i flyselskapets hovedkvarter, som ligger i Roissy utenfor Paris.

Ifølge en fagforeningsrepresentant ble HR-leder Xavier Broseta «nesten lynsjet», og han fikk skjorta revet av idet han prøvde å rømme fra stedet ved hjelp av sikkerhetsvakter.

Administrerende direktør Frederic Gagey forsvant også raskt fra møtet, som styret besluttet at ikke blir tatt opp igjen mandag. Ledelsen fordømmer det de omtaler som «fysisk vold», og sier de vil anmelde saken til politiet.

Frankrikes transportminister Alain Vidalies sier volden er «uakseptabel».

Fire fagforeninger innledet streik samtidig som ledelsen i selskapet møttes mandag. Det er ikke klart hvor mange ansatte som deltar i streiken, men flyselskapet sier at rutene ikke vil bli påvirket utover enkelte forsinkelser ved innsjekking.