Meny

Air France-leder «nesten lynsjet» under protest

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HR-lederen i Air France fikk revet av skjorta og ble «nesten lynsjet» av ansatte som protesterte mot en plan om å kutte 2.900 stillinger i flyselskapet.

Air France-KLM la mandag fram planer som kan føre til kutt av 2.900 arbeidsplasser. Planen er en konsekvens av at selskapets flygere ikke vil godta å jobbe flere timer enn de gjør i dag.

Styremøtet med Air France-toppene, som fant sted ved selskapets hovedkontor i Roissy utenfor Paris, ble imidlertid brått avbrutt da hundrevis av streikende arbeidere stormet inn i flyselskapets hovedkvarter, som ligger i Roissy utenfor Paris.

Ifølge en fagforeningsrepresentant ble HR-leder Xavier Broseta «nesten lynsjet», og han fikk skjorta revet av idet han prøvde å rømme fra stedet ved hjelp av sikkerhetsvakter.

Administrerende direktør Frederic Gagey forsvant også raskt fra møtet, som styret besluttet at ikke blir tatt opp igjen mandag. Ledelsen fordømmer det de omtaler som «fysisk vold», og sier de vil anmelde saken til politiet.

Frankrikes transportminister Alain Vidalies sier volden er «uakseptabel».

Fire fagforeninger innledet streik samtidig som ledelsen i selskapet møttes mandag. Det er ikke klart hvor mange ansatte som deltar i streiken, men flyselskapet sier at rutene ikke vil bli påvirket utover enkelte forsinkelser ved innsjekking.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus