Meny

Nordmenn tilbyr 4.500 sengeplasser til flyktninger

Flyktningkrisen har ført til at fulle asylmottak, og for å frigjøre plass til de nye som er på vei, må man bosette flere i private hjem. Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tre uker har over 1.800 husholdninger, med til sammen 4.500 sengeplasser, meldt fra at de vil huse flyktninger.

Hittil i år har det kommet 13.246 asylsøkere, og det ventes opptil 25.000 når året er omme, ifølge tall fra UDI.

Det økende tallet flyktninger har fått mange nordmenn til å engasjere seg og hjelpe de nyankomne. Tilfluktshjem.no er et nettsted som kartlegger hvor mange som ønsker å bosette flyktninger. Stiftelsen bidra.no står bak prosjektet, i samarbeid med Vårt Land og Kommunion.

Les også: 16 lengeværende barnefamilier har fått avslag

Etter tre uker har over 1.800 meldt seg, og de tilbyr samlet sett over 4.500 sengeplasser, skriver TV 2.

I forrige uke ble informasjon om de 1.600 første som har registrert seg overlevert til Nina Gran i Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon KS.

– Dette sender vi ut til kommunene, så blir det opp til dem om de kan bruke de tilbudene de har fått, sier hun.

Hun forteller at det fra mange er et tilbud om akuttinnplassering over en periode, og at det er under halvparten hvor folk antyder at det kan være permanent.

– Det er også noen ressurssterke familier som sier de kan ta til seg mindreårige enslige asylsøkere, og det er jo veldig bra for integreringen, sier Gran.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus