Meny

NATO ber Russland rette bombene mot IS

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Daniel Rosenquist / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO ber Russland umiddelbart stanse angrepene mot Syrias opposisjon og sivilbefolkning og heller konsentrere seg om kampen mot IS.

Forsvarsalliansen fordømmer samtidig det som omtales som en uansvarlig og ekstremt farlig russisk krenking av Tyrkias luftrom.

Tyrkiske F-16-fly ble i helgen sendt på vingene da et russisk kampfly skal ha beveget seg over grensen fra Syria, og NATO krever en forklaring i en uttalelse mandag.

Pressemeldingen mandag kommer etter at forsvarsalliansen møttes for å diskutere det som omtales som «Russlands farlige militærhandlinger i og rundt Syria den siste tiden».

Russlands luftangrep i Syria var planlagt flere måneder i forveien, bekrefter Syrias utenriksminister ifølge statlige medier.

– Det er ikke noe tvil om at Russland kommer til å vinne denne kampen, sier Walid al-Moualem i et intervju med den panarabiske kanalen al-Mayadeen, ifølge et utdrag publisert av det syriske nyhetsbyrået SANA mandag.

– Jeg tviler overhodet ikke på dette, og grunnen er praktisk og enkel. Det er fordi Russland koordinerer med den syriske arabiske hær – den eneste kraften i Syria som konfronterer terrorisme, sier Moualem videre.

Russland har etablert et kommandosenter i Irak der også Syria og Iran er med og koordinerer og utveksler informasjon, tilføyer Bashar al-Assads utenriksminister.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus