Meny

Faren til skoleskytter: – Våpenlovene må endres

Våpen vises fram i en butikk i Roseburg i Oregon, byen hvor Chris Harper-Mercer tok livet av ni personer i en skyteepisode på en høyskole torsdag. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til massedrapsmannen Chris Harper Mercer sier han er sønderknust over det sønnen har gjort. – Våpenlovene må endres, mener han.

I et intervjue med CNN sier en tydelig preget Ian Mercer at hans tanker går til familiene til de ni personene sønnen drepte på en høyskole i Oregon torsdag.

Faren sier at han ikke hadde noen som helst anelse om at sønnen eide våpen.

– Hvordan i alle dager kunne han samle seg 13 skytevåpen. Hvordan kunne det skje? De snakker om våpenlover. De snakker om våpenkontroll. Ingenting blir gjort. Jeg prøver ikke å gi det skylden for det som skjedde. Men hvis Chris ikke hadde fått tak i 13 skytevåpen, så ville ikke dette skjedd, sier faren til TV-kanalen.

Bakgrunn: Fant 13 våpen tilknyttet skoleskytteren i Oregon

På spørsmål om våpenlovene i USA bør endres er faren klinkende klar:

– De må endres. Hvordan kan de ikke bli endret? Skytevåpen er det som dreper. Det er svart og hvitt. Så enkelt som det, sier han.

Les også: – Ni prosent av amerikanere har våpentilgang og impulsivt sinne

Mercers sønn tok livet av åtte studenter og en lærer da han åpnet ild i et klasserom på høyskolen Umpqua Community College i den amerikanske delstaten Oregon torsdag. Politiet har de funnet 13 våpen som knyttes til den 26 år gamle drapsmannen, seks av dem på høyskolen og sju hjemme ham.

Massakren har ført til ny debatt om de liberale våpenlovene i USA, og president Barack Obama har vært tydelig på at han ønsker strengere våpenkontroll.

Les også: – Oregon-skytteren tok sitt eget liv

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus