Minst 16 døde i oversvømmelser i Frankrike

Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.
Det har vært kraftig regn ved den franske Rivieraen de siste dagene. Her løper en mann unna et kraftig regnskyll under en fotballkamp mellom Nice og Nantes. Kampen måtte avlyses på grunn av regnværet. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.

De voldsomme oversvømmelsene på den franske Rivieraen har krevd minst 16 menneskeliv, opplyser president François Hollande.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Tre mennesker var tidlig søndag ettermiddag fortsatt savnet.

– Dette er ikke over, sa Hollande da han besøkte det flomrammede eldrehjemmet i byen Biot og møtte redningsmannskaper i området.

Biler i sjøen

Folk omkom også i Cannes, Golfe-Juan og Mendeliu-la-Napoul, opplyser presidentens kontor. Blant de døde er ofre som ble fanget i en parkeringskjeller.

– Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

– Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han.

Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst

Minst 27.000 husstander var søndag fortsatt uten strøm som følge av stormen. I Côte d'Azur kom det opptil 180 millimeter nedbør i løpet av tre timer.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

På campingtak

I byen Antibes står flere store gater under vann.

– Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.

Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter. I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

På morgenkvisten var den verste stormen over i Frankrike, og uværet er satte kurs for den italienske kysten, opplyser franske meteorologer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus