Meny

Tsipras' målsetting er å slippe «overvåking»

Hellas' statsminister Alexis Tsipras må sørge for at en mengde reformer innen skatt, pensjon, helsevesen og finansielle og offentlige sektorer blir gjennomført for at landet skal fortsette å få kriselån. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas må så snart som mulig gjennomføre de reformene som kreves for å få det nye kriselånet på 86 milliarder euro, sa statsminister Alexis Tsipras da nasjonalforsamlingen ble tatt i ed.

– Å iverksette redningspakken blir ikke lett. Men vi er forpliktet til å ta disse avgjørelsene selv om vi ikke liker dem, sa Tsipras til parlamentarikerne i sitt parti Syriza lørdag.

Den nylig gjenvalgte statsministeren la til at det er nødvendig for å få landet «ut av dette systemet av overvåking» og umiddelbart starte diskusjoner om gjeldsspørsmålet. Hovedmålet er å få tilbake tilgangen til markedet, og for å få til det må landet returnere til vekst, ifølge Tsipras.

I slutten av oktober skal Hellas' långivere gjennomføre en revisjon for å avgjøre om Aten holder seg til reformprogrammet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus