Tsipras' målsetting er å slippe «overvåking»

Hellas' statsminister Alexis Tsipras må sørge for at en mengde reformer innen skatt, pensjon, helsevesen og finansielle og offentlige sektorer blir gjennomført for at landet skal fortsette å få kriselån.
Hellas' statsminister Alexis Tsipras må sørge for at en mengde reformer innen skatt, pensjon, helsevesen og finansielle og offentlige sektorer blir gjennomført for at landet skal fortsette å få kriselån. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas må så snart som mulig gjennomføre de reformene som kreves for å få det nye kriselånet på 86 milliarder euro, sa statsminister Alexis Tsipras da nasjonalforsamlingen ble tatt i ed.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å iverksette redningspakken blir ikke lett. Men vi er forpliktet til å ta disse avgjørelsene selv om vi ikke liker dem, sa Tsipras til parlamentarikerne i sitt parti Syriza lørdag.

Den nylig gjenvalgte statsministeren la til at det er nødvendig for å få landet «ut av dette systemet av overvåking» og umiddelbart starte diskusjoner om gjeldsspørsmålet. Hovedmålet er å få tilbake tilgangen til markedet, og for å få til det må landet returnere til vekst, ifølge Tsipras.

I slutten av oktober skal Hellas' långivere gjennomføre en revisjon for å avgjøre om Aten holder seg til reformprogrammet.