– Håper jeg slipper å leve alene

Stein Erik Hagen takker for støtten etter at han valgte å stå frem som homofil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fredagens utgave av talkshowet Skavlan snakket forretningsmannen Stein Erik Hagen for første gang ut om sin seksuelle legning offentlig.

En svært så åpenhjertig Hagen fortalte at det var i voksen alder at han skjønte at han var homofil.

Etter at talkshowet ble sendt fredag kveld har Hagen mottatt sterk støtte fra kjente og ukjente.

– Mange kjente og fremtredende personer har tatt kontakt. Jeg vil ikke navngi noen, da jeg setter like stor pris på all støtten. Men det har kommet fra folk jeg kjenner og ikke kjenner, fra barna mine og deres mødre, fra fjern og nær. Jeg har ikke engang rukket å lese alt, sier han til Kjendis.

Les også: Hagen: – Jeg er homofil

Vil ikke leve alene

Hagen har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Han forteller at homofili var tabubelagt og ukjent for ham og hans omgangskrets da han var yngre.

Den åpent homofile finansmannen, som for tiden er singel, sier til Kjendis at han ikke har planer om å leve livet alene.

HYLLER: Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, hyller Stein Erik Hagen for sin åpenhet. Foto: LLH
HYLLER: Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, hyller Stein Erik Hagen for sin åpenhet. Foto: LLH

– Jeg har ingen kjæreste akkurat nå. Men jeg håper jeg slipper å leve alene resten av livet. Det har jeg absolutt ikke til hensikt. Jeg får ta det som det kommer, sier Hagen.

– Vil få betydning

Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, har tidligere uttalt at Hagens offentliggjøring vil få betydning for flere.

– Dette er en av Norges mest betydningsfulle næringslivsledere, han er et forbilde og en person folk ser opp til. Det at han står fram nå, midt i livet, viser at det aldri er for sent, sa Nylund til NTB fredag.

– Det å være del av en seksuell minoritet er litt usynlig, det synes ikke utenpå. Derfor er det viktig å ha synlige mennesker i norsk offentlighet som er homofile og lesbiske. Og en person som Hagen bidrar til at paletten av oss blir bredere, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus