Meny

30 omkommet og flere hundre savnet etter jordskred

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 30 mennesker er funnet døde og opp mot 600 er savnet etter at et stort jordskred traff flere hus i Guatemala, opplyser myndighetene i landet.

Jordskredet gikk fredag og rammet om lag 125 hus i utkanten av hovedstaden Guatemala by. Helikopterbilder fra området viser at et boligområde er fullstendig dekket av en haug med leire, jord og rester etter bebyggelse.

– Det ligger et fjell av leire over husene, sier en talsmann for brannvesenet som deltar i redningsarbeidet. Jordskredet ble utløst etter flere dager med kraftig regn.

Ifølge myndighetene jobber 600 personer på spreng med å søke gjennom jordmassene og hente ut overlevende. I tillegg blir det satt opp telt for dem som har mistet husene sine.

En av innbyggerne i det rammede området, Melina Hidalgo, sier at hun vasket klær da hun hørte et stort smell og lyset gikk.

– Det føles som om jeg har mistet mine nærmeste fordi alle naboende mine døde, sier Hidalgo

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus