– OPEC-presidenten arrestert i London

Nigerias tidligere oljeminister og nåværende OPEC-president, Diezani Alison-Madueke, er ifølge familiemedlemmer arrestert i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kommer etter at britiske National Crime Agency (NCA) kunngjorde at fem personer er pågrepet for internasjonal korrupsjon i London.

NCA har ikke gått ut med navn eller alder på de arresterte, men BBC skriver at slektninger av Allison-Madueke bekrefter at hun er blitt arrestert.

Alison-Madueke var minister for Nigerias petroleumsressurser fra 2010 og fram til mai i år da Muhammadu Buhari vant presidentvalget over Goodluck Jonathan.

Hun ble valgt til president for oljeorganisasjonen OPEC, som representerer tolv av verdens oljeproduserende land, 27 november i fjor.

Nigerianske medier skriver at den tidligere oljeministeren er løslatt mot kausjon, men at passet er blitt inndratt og at hun er beordret til å bli på sin adresse i London.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus