Meny

Regjeringen setter av 2,5 milliarder til arbeidsledige

Arbeidsminister Robert Eriksson kommenterer ledighetstallene utenfor Statsministerens kontor onsdag. Han opplyser til NTB at regjeringen bevilger 2,5 milliarder kroner til de to arbeidsgruppene med høyest ledighet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen setter inn tiltak for 2,5 milliarder kroner til de to yrkesgruppene som har høyest arbeidsledighet – bygg- og anlegg og industriarbeid.

– For de to yrkesgruppene bygg og anlegg og industriarbeid, vil denne vedlikeholdspakken være gull verdt. Pakken skal holde aktiviteten oppe, bekjempe ledighet og sørge for å få dem rakst tilbake i arbeid, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson til NTB.

Ved utgangen av september var det registrert om lag 80.000 helt ledige, viser tall fra Nav.

– Det er aldri noe glede å se at arbeidsledigheten øker. For de menneskene som står uten jobb, oppleves det som kritisk og vanskelig. Samtidig har jeg også svært stor medfølelse for dem som står opp om morgenen og lurer på om de er den neste som blir permittert eller oppsagt. Derfor er det viktig for regjeringen å lykkes med en politikk som handler om arbeid, aktivitet og omstilling, sier Eriksson.

Han mener det er positivt at ungdomsledigheten ser ut til å stabilisere seg, noe som tyder på tiltakene regjeringen har iverksatt fungerer.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus