Meny

Barnevernsleder: – Dårlig rustet til tunge drapssaker

En 14 år gammel gutt tilsto i september å ha tatt livet av en jevnaldrende jente, som ble funnet død halvannen uke tidligere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To drapssaker i Søgne og Songdalen viser at det er behov for større enheter for å takle de tyngste sakene.

De to sørlandskommunene, som har felles barneverntjeneste, ble i løpet av få dager rammet av to alvorlige drapssaker der barn var berørt. Først ble en mor til ni drept av sin ektemann. Halvannen uke senere tilsto en 14 år gammel gutt å ha tatt livet av en jevnaldrende jente. Til sammen var det mer enn det interkommunale barnevernet klarte å takle, melder NRK.

– Barnevernet slik det er i dag, er ikke rustet for å takle slike tunge saker, sier barnevernsleder Liv Turid Naglestad

– Det vil være lettere å håndtere slike store og vanskelige saker dersom man er flere å spille på. Flere vil ha kompetanse på denne type saker, sier hun.

Naglestad sier barnevernet ikke har fått ekstra ressurser. Parallelt med de to alvorlige sakene har antall bekymringsmeldinger økt, og det er åpnet tilsynssak i etterkant av tenåringsdrapet.

I debatten om kommunesammenslåinger har spørsmålet om store eller små barnevernsenheter kommet opp flere ganger. Fra nyttår skal Søgne og Songdalen gå sammen med Kristiansand, Lillesand og Birkenes på dette feltet. Naglestad tror de da vil være bedre i stand til å møte slike saker hun selv har stått midt oppi den siste tiden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus