Marie Simonsen går av som politisk redaktør i Dagbladet

Marie Simonsen går nå av som politisk redaktør i Dagbladet. Her under en debatt om ytringsfrihet med Knut Nærum og Kyrre Nakkim.
Marie Simonsen går nå av som politisk redaktør i Dagbladet. Her under en debatt om ytringsfrihet med Knut Nærum og Kyrre Nakkim. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Dagblad-profilen Marie Simonsen (53) gir seg som politisk redaktør i avisen etter tolv år i jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare å takke for den store innsatsen Marie har gjort som politisk redaktør. For oss er hun en kontinuitetsbærer som til de grader har bidratt til vår sterke posisjon som menings- og debattavis, sier ansvarlig redaktør John Arne Markussen til Kampanje.

Simonsen fortsetter i stillingen til en erstatter er på plass. Markussen sier at arbeidet med å finne en ny politisk redaktør starter umiddelbart.

– Det har vært et utrolig privilegium å være Dagbladets politiske redaktør i alle disse årene. Det er vel ingen som har sittet lenger, sier Simonsen.

Hun fortsetter i Dagbladet, ifølge Kampanje.

– Jeg vil fortsatt kommentere politikk, men i videre forstand, både når det gjelder temavalg og form. Jeg ønsker rett og slett å dyrke pennen mer og partipolitikken mindre, sier Simonsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus