Meny

Gjorde funn på land under svensk ubåtjakt

Sverige satte i gang omfattende søk utenfor Stockholm etter mulige observasjoner av en ubåt i oktober i fjor. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under ubåtjakten i den svenske skjærgården i fjor høst ble det gjort funn på land som styrker teorien om at Sverige ble krenket av en fremmed makt, sier den svenske forsvarssjefen.

Forsvaret, politiet og sikkerhetspolitiet Säpo skal ha gjort flere funn.

– Det er et antall hendelser på land. Både våre egne folk og politiet har bidratt, og vi har analysert funnene i samarbeid, sier forsvarssjef Sverker Göranson til Dagens Nyheter.

Han vil ikke gå konkret inn på hva funnene består av, men bekrefter at de kan ha vært brukt av en fremmed makt.

– Om det er en fremmed makt som har plassert dette der, så skal de ikke få vite hva eller hvor vi har funnet det, sier han.

I oktober i fjor ble det gjort observasjoner av det som trolig var en fremmed ubåt utenfor Stockholm, og det ble satt i gang omfattende søk. Russland ble mistenkt for å stå bak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus