38-åring som skjøt politimann, hadde flere våpen

Mannen som ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet på Ottestad i Hedmark lørdag.
Mannen som ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet på Ottestad i Hedmark lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 38 år gamle mannen som ble skutt og drept etter å ha skutt en politimann på Ottestad i helgen, hadde flere våpen registrert i sitt navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det NRK kjenner det til har det aldri kommet inn noen bekymringsmeldinger om mannens våpeninnnehav, og han hadde aldri fått noen våpen beslaglagt. Han var riktignok kjent av politiet fra før, men det skal være snakk om saker knyttet til rusmisbruk for rundt ti år siden.

– Så sant en person har godkjent tillatelse til å ha våpen og vi ikke har kjennskap eller får informasjon om forhold som gjør at vedkommende ikke bør ha våpen, så har ikke vi noe grunnlag for å reagere på det, sier Ingunn Laupstad i Hedmark politidistrikt. Hun er enhetsleder for sivilt og forvaltning. Laupstad understreker at hun ikke kan uttale seg om 38-åringens våpentillatelse.

Psykiske helseproblemer, alkoholmisbruk, trusler eller mangelfull våpenoppbevaring kan være grunner til å inndra våpen. Helsepersonell har plikt til å si fra hvis en pasient de får kjennskap til har våpentillatelse kan sette andres eller sitt eget liv i fare.

38-åringen var medlem av et skytterlag, men politiet sier det ble brukt et annet våpen i skyteepisoden lørdag enn den typen mannen brukte i skytterlaget. Patruljen som rykket ut, var informert om at mannen hadde flere våpen.