Hareide avviste Skei Grandes søndagsinvitt

Trine Skei Grande ville diskutere søndagsåpent, men Knut Arild Hareide sa nei.
Trine Skei Grande ville diskutere søndagsåpent, men Knut Arild Hareide sa nei. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I juni inviterte Venstre-leder Trine Skei Grande sin støtte-kollega Arild Hareide til forhandlinger om et felles alternativ for søndagshandel. Hareide takket nei til enhver liberalisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skei Grande var villig til å gi innrømmelser og komme fram til en løsning sammen med KrF som kunne ende opp med å bli norsk politikk, ettersom Høyre og Frp ikke har makt nok til å få gjennom sin løsning alene, skriver Vårt Land.

– Det er riktig at Venstre har prøvd å ta opp saken med KrF og undertegnede. Dette er en sak der det er stor avstand og vanskelig å finne mellomløsninger. Det ville være starten på en liberalisering, noe KrF ikke kan være med på, sier Hareide.

Les også: Skei Grande: – Jeg er oppriktig lei meg

De to støttepartienes ulike syn på søndagsåpne butikker fremstår for tiden som en av hovedkonfliktene i fireparetssamarbeidet som sikrer den blå regjeringen styringsflertall. Mens enkelte KrF-ere er så steile at de vil stille ultimatum i saken, synes noen av Venstres fylkesledere så villige til å bøye seg at de vil legge egen politikk til side av hensyn til støttekameratene. Hareide er på de ubøyeliges side.

– Om KrF, av alle, skulle gi seg i denne saken, ville det aldri bli forstått blant velgerne. Vi kunne aldri være partiet for reelle forhandlinger om søndagen, sier KrF-lederen.