– Stockholmsbombe var al-Qaidas verk

Svensk sikkerhetspoliti har tidligere konkludert med at mannen som sprengte seg selv i Stockholm i 2010 handlet alene. Nå hevder en irakisk etterretningsoffiser at han var støttet av al-Qaeda.
Svensk sikkerhetspoliti har tidligere konkludert med at mannen som sprengte seg selv i Stockholm i 2010 handlet alene. Nå hevder en irakisk etterretningsoffiser at han var støttet av al-Qaeda. Foto: Fredrik Persson / NTB scanpix

Den svenske 28-åringen som sprengte seg i lufta i Stockholm for fire år siden fikk hjelp av al-Qaida, ifølge irakiske kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i SVT-programmet Uppdrag granskning.

– Den svenske selvmordsbomberen fikk støtte av al-Qaida, de planla alt, sier en irakisk etterretningsoffiser til TV-kanalen. Opplysningene er stikk i strid med konklusjonene til det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, som mener mannen handlet på egen hånd.

Den irakiske etterretningsoffiseren sier blant annet at irakiske tjenestemenn har vært i Sverige for å hjelpe til med etterforskningen, noe svenske påtalemyndigheter sier de ikke kjenner til.

Det var midt i julerushet i Stockholm i 2010 at den unge trebarnsfaren først sprengte en bil i lufta på Olof Palmes gata i sentrum av Stockholm, før han noen minutter senere utløste en bombe noen kvartaler unna. Ingen ble skadd i eksplosjonene, med unntak av Abdulwahab selv som døde kort tid etter den siste eksplosjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus