Asylsøkere sover på gaten utenfor politiets dør

UTENFOR: I flere uker har asylsøkere sovet utenfor lokalene til Politiets utlendingsenhet.
UTENFOR: I flere uker har asylsøkere sovet utenfor lokalene til Politiets utlendingsenhet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rundt 30 asylsøkere la seg til for natten utenfor kontorene til Politiets utlendingsenhet (PU) natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er rundt 30 personer som er utenfor og venter, og det er svært kaldt ute. Tidligere var det også en rekke små barn her, men de fikk til slutt komme inn, forteller Maria Kahn, en av de frivillige, til VG. Kahn forteller at hun har vært utenfor PU-lokalene hver dag de siste to ukene.

– Jeg er lei meg og sint for at asylsøkerne ikke får bedre behandling av politiet. De sier at ingen må overnatte her, men jeg er vitne til dette hver eneste dag.

I forrige uke avviste politiet at asylsøkere måtte sove ute ved lokalene på Tøyen. I en pressemelding opplyste PU onsdag at de har døgnåpen vakt, og at personer som kommer til lokalene på Tøyen mellom klokken 19 og 5 om morgenen, følges kontinuerlig til overnattingslokaler i nærheten.

– Det er begrenset kapasitet i vakten, og søkerne må slippes inn puljevis. Derfor oppholder det seg personer utenfor lokalene i kortere perioder, og hvis noen har måttet vente lenger enn en time er det unntaksvis. Barn og barnefamilier prioriteres alltid og slipper inn hele døgnet, het det i pressemeldingen.

Flere av dem som lå ute natt til mandag skal ha vært der i flere timer.

Personvernpolicy