Politiet: – Ble møtt av mann med våpen

Se politiets pressekonferanse her.

Politiet ble møtt med skudd da de rykket ut til en bolig i Ottestad i Hedmark. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokken 14 lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at en ruset person opptrådte på en måte som ble oppfattet som ustabil. Da de ankom stedet ble de nokså umiddelbart møtt med skudd, opplyser politiet.

– Vi ble ganske raskt møtt av en mann med våpen, og det ble løsnet skudd, sier stasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon til NTB.

En politimann ble truffet i skuddvekslingen. Skadene hans er alvorlige, men ikke livstruende. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet.

– Tragisk

Hendelsen skjedde inne i en boligblokk i Godtlandsveien i Ottestad i Stange kommune.

– Dette er en veldig alvorlig hendelse som setter systemet, de ansatte i politiet og de pårørende på prøve. Det er tragisk at en person er død, og vi prøver å følge opp på best mulig måte, sa politimester Tormod Bakke i Hedmark politidistrikt på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen.

– Skremmende

Naboer som NTB har snakket med, sier det som har skjedd er skremmende.

– Jeg var på jobb og leste om det på internett. Da jeg kom hjem var det fullt av politi og pressefolk på stedet, sier en nabo til NTB.

Hun legger til at hun anser området som rolig, og at hun ikke føler seg utrygg.

En annen nabo sier hun ikke selv hørte skuddene, og at hun først ble oppmerksom på hva som hadde skjedd da en venn av henne ringte.

Gjerningsmannen skal være en kjenning av politiet.

Første siden 2009

Sist en person ble drept av politiskudd var i 2006. Det viser en politirapport som Dagbladet har sitert.

Politiet skjøt ved tre anledninger i fjor, og har så langt i år løsnet skudd fem ganger.

Sist gang en person falt i skuddveksling med politiet, var da en mann med hagle forskanset seg under en garasje på Skui i Bærum 22. april 2006. Før det ble en mann skutt og drept av politiet i Larvik i 2005.

Alltid bevæpnet

Den midlertidige bevæpningen gjør at politiet alltid bærer våpen når de er ute på oppdrag.

– I denne situasjonen ville vi trolig uansett ha bedt om å få bære våpen, og det hadde sannsynligvis blitt innvilget, sier Bakke til NTB.

Ifølge stasjonssjef Bjørn Lie ble situasjonen håndtert i henholdt til politiets våpenopplæring.

Justisdepartementet er varslet.

– Justisdepartementet er rutinemessig varslet om saken og henviser til politiet for kommentarer, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Torsgard i Justis- og beredskapsdepartementet til NTB.


Saken blir oppdatert

Personvernpolicy