– Prester må kunne reservere seg mot å vie homofile

Åpen Folkekirke, som fikk stor oppslutning under årets kirkevalg, kjemper for at Den norske kirke skal åpne for vigsel av likekjønnede. De mener imidlertid at prester må kunne reservere seg mot vigsel av homofile og lesbiske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Åpen Folkekirke, som fikk stor oppslutning under årets kirkevalg, kjemper for at Den norske kirke skal åpne for vigsel av likekjønnede. De mener imidlertid at prester må kunne reservere seg mot vigsel av homofile og lesbiske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Åpen Folkekirke og Presteforeningen sier de vil forsvare prester som ikke vil vie homofile og lesbiske par. Prestene må kunne bestemme selv, sier nestleder i Kirkerådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prestene som ønsker at ekteskapet skal være en ordning forbeholdt mann og kvinne, krever å kunne reservere seg mot vielse av homofile par, melder Dagen.

– Det er en selvfølge at prester skal kunne følge sin samvittighet i denne saken. På samme måte som prester ikke trenger å vie fraskilte eller innsette kvinnelige prester, skal de heller ikke tvinges til å vie homofile, sier nestleder i Kirkerådet og styremedlem i Åpen Folkekirke, Kristin Gunleiksrud Raaum til avisa.

Åpen Folkekirke kjemper for at Den norske kirke skal åpne for vigsel av likekjønnede. Organisasjonen fikk stor oppslutning under kirkevalget, og vil derfor få et flertall av sine kandidater inn i Kirkemøtet. I april neste år skal Kirkemøtet behandle spørsmålet om kirkelig vigsel av likekjønnede.

Personvernpolicy