Putin: – Støtte til Assad-regimet er eneste løsning

Krigen i Syria er et av temaene Barack Obama og Vladimir Putin skal diskutere når de møtes mandag.

Russlands president Vladimir Putin mener at den eneste måten å avslutte krigen i Syria på, er å støtte den nåværende regjeringen i kampen mot terrorisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med «60 Minutes» på amerikanske CBS, gjentar Putin det han har sagt tidligere: Bare det syriske folket kan bestemme om og når president Bashar al-Assad skal fjernes fra makten.

– Det er ingen annen løsning på krisen i Syria enn å styrke den nåværende regjeringen og hjelpe den i kampen mot terrorisme, men samtidig oppfordre til å bidra i positiv dialog med den rasjonelle opposisjonen og til reform, sier presidenten. Programmet sendes i sin helhet søndag.

Mandag skal Putin diskutere Syria i et møte med Barack Obama i New York. Den amerikanske presidenten har sagt at han krever klare svar om Russlands økte militære tilstedeværelse i landet.

Putin får spørsmål om den russiske innblandingen er «designet» for å redde Assad.

– Vel, du har rett. Og jeg er sterkt overbevist om at alle handlinger i motsatt retning vil skape en situasjon som du nå kan se i andre land i regionen og ellers. For eksempel i Libya, hvor alle myndighetsstrukturene er oppløst, eller Irak, sier han.

Personvernpolicy