Produksjonsselskap vil lage film om Quisling

Vidkun Quislings liv kan bli film. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Vidkun Quislings liv kan bli film. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Selskapet bak norske filmer som «Hodejegerne» og «Pioner» har fått støtte til å fortsette arbeidet med et prosjekt som kan munne ut i en film om NS-leder Vidkun Quisling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friland Produksjon har fått et såkalt utviklingstilskudd fra Norsk filminstitutt for å kunne drive prosjektet, som befinner seg i en tidlig fase, videre, skriver Dagbladet. Det er ikke første gang det gis penger til en film om offiseren og politikeren som ble norsk fører og ministerpresident og som ble henrettet for landssvik etter krigen. I 2011 fikk Bjørn Ekeberg støtte til å skrive manus.

– Jeg kan bekrefte at vi jobber med et Quisling-prosjekt og si at dette oppleves som spennende materie for oss, men ellers kommenterer vi ikke prosjekter som er under utvikling, sier produsent Christian Fredrik Martin i Friland Produksjon.

Historieprofessor Øystein Sørensen ved Universitetet i Oslo tror publikum er klare for andre fortellinger fra krigen enn dem som handler om motstandsmenn og -kvinner.

– Det er en høyst interessant tematikk som jeg vil tro er godt egnet til film. Det vil så klart ligge an til reaksjoner fra flere hold, men alt avhenger jo av hvordan filmatiseringen løses, sier Sørensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus