Tina-saken: Opprettholder kriseberedskapen i Lyngdal

Lyngdal torsdag kveld. Fire personer er arrestert i forbindelse med Tina-saken, og alle fire har tilknytning til Lyngdalsområdet. Tina Jørgensen (20) forsvant sporløst i Stavanger for 15 år siden, og liket av henne ble funnet tilfeldigvis i en avløpskum en måned etterpå.
Lyngdal torsdag kveld. Fire personer er arrestert i forbindelse med Tina-saken, og alle fire har tilknytning til Lyngdalsområdet. Tina Jørgensen (20) forsvant sporløst i Stavanger for 15 år siden, og liket av henne ble funnet tilfeldigvis i en avløpskum en måned etterpå. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før helgen opprettet Lyngdal kommune et kriseteam da det ble kjent at de fire siktede i Tina-saken kommer fra stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siden dette ble kjent torsdag morgen at fire herfra var arrestert, har dette vært et sjokk for oss. Derfor satte vi kriseteamet i beredskap i helgen og satte opp både rådmannen og meg på kontaktlisten , sier kommunens ordfører Jan Kristensen (H) til NTB søndag kveld.

Les også: Politiet ber om arbeidsro i Tina-saken

Hittil har det har bare vært én henvendelse som kriselederen i teamet håndterte.

– Jeg vil tro at en del velger å takle denne situasjonen selv, men tilbudet er der og det vil være der fremover, sier han.

Kommunen har nær 8.500 innbyggere.

– Alle kjenner hverandre på en eller annen måte. Vi holder kriseberedskapen oppe så lenge vi finner det nødvendig og så er det jo skoledag mandag. Skolene er informert om eventuelt elever som er berørt av dette. Både helsesøster, sosiallærer og rektor er involvert i dette, sier ordføreren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tinas mor fikk tips om drapsmannen i sommer

«Lyngdal kommune oppfordrer innbyggerne til å vise omsorg for hverandre i en tung tid for lokalsamfunnet, og minne hverandre på viktigheten av å ikke forhåndsdømme noen av sine sambygdinger», heter på kommunens hjemmeside.

Lyngdal kommune har fire offentlige barneskoler, samt en privat, to ungdomsskoler, en videregående skole og en friskole.