IS skal ha henrettet 56 syriske regjeringssoldater

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremistgruppen Den islamske stat (IS) har skutt 56 syriske regjeringssoldater i en massehenrettelse på en flybase nordvest i landet, ifølge den britiskbaserte observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Observatørgruppen hevder at massehenrettelsen på flybasen Abu al-Duhur sør for storbyen Aleppo i landets nordvestlige del fant sted tidligere denne måneden.

– Vi fikk det bekreftet fredag kveld, via folk som var vitner til henrettelsene, og via bilder som vi mottok, så henrettelsen fant sted, sier gruppens leder Rami Abdulrahman.

Flybasen som ligger i Idlib-provinsen ble tatt av en rekke opprørsgrupper som samarbeidet, blant dem den Al-Qaeda-tilknyttede Al-Nusra-fronten, 9. september, ifølge en uttalelse fra SOHR i forrige uke. Denne flybasen var president Bashar al-Assads siste skanse i Idlib-provinsen, og hans menn klarte ikke å beholde kontrollen, uttalte SOHR.

Det forelå lørdag morgen ingen bekreftelse fra syriske myndigheter på at det var regjeringssoldater som ble henrettet. SOHRs melding fra lørdag står dermed i strid med gruppens egen melding datert 9. september der det heter at Assads menn forlot basen og området samme dag.