Aarebrot om cruise-saken: – Politiet burde skamme seg

Politiet har siktet både Bergen-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås for grov korrupsjon i forbindelse med «cruise-saken». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet har siktet både Bergen-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås for grov korrupsjon i forbindelse med «cruise-saken». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet i Bergen får krass kritikk av Frank Aarebrot for måten de i første omgang håndterte korrupsjonsanklagene mot ordfører Trude Drevland på.

Både valgekspert Aarebrot og advokat Frode Sulland kritiserer i Dagsavisen politiet for at de først henla saken mot Drevland. Fredag ble ordføreren og havnesjefen i Bergen, Inge Tangerås, siktet for grov korrupsjon.

– De jeg er virkelig er forbannet på, er politiet i Bergen. De henla saken etter bare timers gransking. De som var ansvarlige for henleggelsen burde få sparken. Å henlegge en sak mot ordføreren som er på valg, lukter i hvert fall korrupsjon. Til slutt ble det altså statsadvokatembetet som måtte presse dette gjennom. Bergenspolitiet burde skamme seg, sier Aarebrot.

Les også: Korrupsjonsekspert om Drevland-saken: – Politiet må også se på givers rolle

Advokat Frode Sulland er også kritisk til håndteringen:

– En sak med påstand om grov korrupsjon hos en høyprofilert folkevalgt, det er noe man må ta på største alvor og ikke bare legge bort, sier han.

Les også: Høyre slår ring om Drevland

Hordaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere påstandene overfor avisen, og henviser videre til påtalemyndigheten. Påtalemyndigheten viser videre til statsadvokatembetet, ved førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen. Han vil ikke si annet enn at det var han som ba politiet etterforske saken likevel og at slikt ikke skjer så ofte.

Dette sa politiet i Bergen om Drevland-saken fredag ettermiddag:

Annonse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus