Skei Grande: – Jeg er oppriktig lei meg

Trine Skei Grande er skuffet over at presidentskapet i Stortinget ikke ønsket å innkalle til hastemøte.
Trine Skei Grande er skuffet over at presidentskapet i Stortinget ikke ønsket å innkalle til hastemøte. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun er svært skuffet og lei seg over at Stortingets presidentskap sier nei til å innkalle til et hastemøte om flyktningkrisen i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentskapet vendte torsdag tommelen ned for et ønske fra Skei Grande om å holde et ekstraordinært stortingsmøte før Stortinget samles 30. september.

– Statsministeren har gitt uttrykk for at regjeringen har de fullmaktene den trenger for å håndtere situasjonen. Da er det ingen grunn til å kalle inn til noe ekstraordinært stortingsmøte, sier stortingspresident Olemic Thommessen (H) til NTB.

Åpen debatt

Venstre-leder Trine Skei Grande reagerer sterkt på avslaget.

– Jeg er oppriktig lei meg for at de valgte å ikke høre på vår henstilling. Jeg synes det er det minste vi kunne ha gjort i den situasjonen vi ser at hele Europa er i, sier hun til NTB.

Statsminister Erna Solberg (H) redegjorde torsdag kveld for flyktningsituasjonen for den Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen (DUUFK) på Stortinget. Skei Grande mener det ikke var tilstrekkelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– DUUFK er et konsultasjonsorgan, ikke et vedtaksorgan. Vi hadde ønsket oss en åpen debatt i plenum så raskt som mulig. Det hadde denne saken fortjent, sier hun.

Fast plan

Erna Solberg har varslet at hun vil holde en redegjørelse om flyktningkrisen i Stortinget 13. oktober.

– Det er viktig å få oversikt over situasjonen før vi går bredt ut og mener for mye. Her er det løpende dialog og diskusjon og vi må se hva status er 13. oktober, svarte Solberg på ønsket fra Venstre om å framskynde møtet.

Regjeringen legger fredag fram en tilleggsproposisjon til statsbudsjettet i forbindelse med at det nå kommer langt flere asylsøkere til Norge enn først anslått.

Olemic Thommessen sier presidentskapet har behandlet bevilgningen så raskt som mulig.

– Den vil bli lagt fram allerede i møtet 30. september, sier Thommessen.