Mann savnet etter voldsepisode i Oslo

Torstein Moland orienterte torsdag kveld om at en mann er savnet etter en voldsepisoden i Oslo. Foto:
Torstein Moland orienterte torsdag kveld om at en mann er savnet etter en voldsepisoden i Oslo. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet leter etter en mann som onsdag kveld ble angrepet på Holmlia i Oslo og deretter kjørt vekk. Han kan være alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Politiet fant denne bilen forlatt i en grøftekant etter å ha fraktet en savnet mann bort fra et åsted.
Politiet fant denne bilen forlatt i en grøftekant etter å ha fraktet en savnet mann bort fra et åsted.

– Vi har siden i går kveld lett med store politistyrker etter en mann i midten av 40-årene som vi mener kan være alvorlig skadd. Så langt har vi ikke funnet ham. Vi kan ikke utelukke at mannen holdes et sted mot sin vilje, sier Torstein Holand, fungerende leder for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt torsdag.

Vitner har fortalt at de så mannen bli slått i hodet med et jernrør. Det ble også hørt et smell. Dette beskrives av vitner som fyrverkeri, men politiet kan ikke utelukke at smellet kom fra et skytevåpen.

Etter voldsepisoden ble mannen lagt inn i en svart BMW X5 og kjørt vekk. Bilen ble senere funnet om lag 3,5 kilometer unna.

Kvinne pågrepet

En kvinne i slutten av 30-årene er pågrepet i saken, siktet for grov legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette.

Politiet fikk de første meldingene fra vitner like etter klokka 19 onsdag. En svart BMW X5 skal ha kommet kjørende med en mann og en lys kvinne. Bilen stoppet ved Liakollveien 26 på Holmlia, og mannen som nå er savnet, kom ut av bilen og snakket med en annen mann.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Situasjonen eskalerte, og flere kom til. Så ble mannen fra bilen slått i hodet med et jernrør, og det ble hørt et smell, ifølge vitnene. Vitner har sagt at de så i alt fire menn på stedet.

Etter voldshandlingene ble mannen lagt inn i BMW-en og kjørt vekk.

– Vi har i hele dag lett etter mannen, uten at vi har funnet ham. Mannen er i midten av 40-årene og av irakisk opprinnelse. Han har permanent oppholdstillatelse i Norge, sier Holand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen funnet

Den svarte BMW-en ble senere funnet av politiet ved Øvre Prinsdals vei 3, om lag 3,5 kilometer unna. Skiltene var da fjernet. Bilen skal også ha kjørt inn i en hekk ved Øvre Prinsdals vei 47 a.

– Vi har ikke oversikt over hvilken vei bilen har kjørt mellom disse to adressene. Vi ber derfor alle som kan ha sett denne bilen i dette tidsrommet, om å kontakte oss, sier Holand.

Fordi mannen ikke var i bilen da den ble funnet, må han ha blitt flyttet over i en annen bil, satt av eller dumpet et annet sted på bilens rute, forklarer han.

– Vi har hatt rundspørring og avhører nå vitner, uten at vi så langt har håndfast informasjon om hvor mannen befinner seg, sier Holand.