Britisk krigsskip står klart til å jakte på menneskesmuglere

Forsvarsminister Michael Fallon setter et britisk krigsskip til disposisjon i EUs kamp mot menneskesmuglere i Middelhavet.
Forsvarsminister Michael Fallon setter et britisk krigsskip til disposisjon i EUs kamp mot menneskesmuglere i Middelhavet. Foto: Stefan Wermuth / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et britisk krigsskip står klart til å settes inn i arbeidet med å håndtere menneskesmuglere som frakter flyktninger og migranter over Middelhavet til Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske myndigheter tilbyr å stille skipet HMS Richmond til rådighet som del av EU-innsatsen for å hindre menneskesmuglere fra å frakte flyktninger og migranter over havet fra Nord-Afrika til Europa.

Den britiske marinen deltar fra før i arbeidet med å redde migranter, i likhet med Norge, men forsvarsminister Michael Fallon sier at landet ønsker å gjøre mer.

– Marinen har reddet tusenvis av folk fra fare, men vi har vært klare på at vi må takle dem som står bak trafikken. Derfor er det viktig at oppdraget går inn i en ny fase, sier Fallon.

Det britiske krigsskipet skal kunne brukes til å borde smuglernes fartøy, pågripe mannskapet og ødelegge båtene i internasjonalt farvann utenfor Libyas kyst.

– Vi akter ikke å stå på sidelinjen og se på at smuglingen av mennesker eskalerer. Vi skal konfrontere denne kriminelle aktiviteten som setter uskyldige liv i fare hver dag, sier Fallon.