Elverums-mann siktet for nettovergrep

Politiet frykter overgrep mot mer enn 100 unge jenter fra hele landet. En mann i 40-årene fra Elverum er pågrepet og siktet for nettovergrepene. To andre menn er også pågrepet og har tilstått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fra Elverum er siktet for å ha kontaktet mindreårige jenter gjennom fiktive profiler på sosiale medier som Instagram og Snapchat hvor han skal ha utgitt seg for å være jente.

Politiet har ransaket og beslaglagt mobiltelefoner og datamaskiner hos siktede.

Siktede har på sosiale medier som bl.a. Instagram, KIK og Snapchat hatt fiktive profiler hvor han har utgitt seg for å være en jente, opplyser politiet.

Han ble pågrepet i begynnelsen av august ogb er foreløpig fengslet frem til 26. oktober.

170.000 bilder beslaglagt

«Innholdet vi har sikret er bl.a. bilder, videoer og chattelogger», heter det i en pressemelding fra Hedmark politidistrikt.

Så langt har de sikret over 170.000 bilder, rundt 3000 videoer og en mengde chattelogger hos den siktede mannen fra Elverum.

De to andre mennene, fra Hedmark og Agder, er begge pågrepet og har tilstått forholdene, skriver politiet.

Foreløpige undersøkelser viser at siktede har hatt kontakt med over 100 unge jenter på sosiale medier rundt i hele landet, men politiet kan ikke fastslå om det har skjedd noe straffbart i alle disse tilfellene.

10-14 år

Jentene er i hovedsak i alderen 10–14 år, og man har startet jobben med å få forklaring fra de jentene som er identifisert.

Hittil er det opprettet saker med fornærmede unge jenter i disse politidistriktene: Hedmark, Hordaland, Follo, Sunnmøre, Agder, Vest-Finnmark og Nordre Buskerud.

«Etter hvert som vi får fullstendig oversikt over omfang og innhold i kontakten siktede har hatt med unge jenter regner vi med at det blir opprettet flere saker og at antallet fornærmede jenter vil øke», skriver hedmarkspolitiet.

Den siktede hovedmannen har oppfordret jentene til å utveksle intime bilder og filmer med ham, og flere av jentene har følt seg presset eller truet.

Saken ble rullet opp etter at Kripos ble kontaktet av faren til én av jentene i slutten av juli.

Personvernpolicy