Hareide: Lov å være skuffet

KrF-leder Knut Arild Hareide er litt skuffet over de foreløpige resultatene.
KrF-leder Knut Arild Hareide er litt skuffet over de foreløpige resultatene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

- Det er lov å kjenne på en liten skuffelse ut fra den valgkampen og den innsatsen vi har hatt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgkvelden startet med dramatiske valgdagsmålinger, der partiet var helt nede på 4-tallet i oppslutning. Utover kvelden steg resultatene, og i 23.30-tiden lå prognosen på 6,1 prosent.

– Det hersker fortsatt usikkerhet, men vi har hatt en formstigning, sa Hareide da han talte til valgvaken og takket for innsatsen i valgkampen.

Les også: Opptur for Ap og MDG i Trondheim

Engasjement

Flyktningsituasjonen har preget valgkampen sterkt, spesielt de siste to ukene. Hareide vet ikke hvorfor sympatien og engasjementet som har kommet til uttrykk hos nordmenn, ikke ga seg utslag i flere stemmer til KrF.

– Vi har et ekte og brennende engasjement for menneskeverdet. Det skal vi kjempe for nå, sa han.

For fire år siden gjorde KrF et historisk dårlig valg med 5,6 prosent. Målet har vært å gjøre det bedre denne gangen. Prognosene viser at det trolig vil skje, men mange i KrF hadde håpet på mer.

– Det er lov å kjenne på en liten skuffelse ut fra den valgkampen og den innsatsen vi har hatt. Men vi kan være utrolig stolte. Vi har løftet denne valgkampen og snakket om de verdiene vi brenner for, sier Hareide. Han mener likevel det er grunn til å være fornøyd om resultatet blir bedre enn ved valget i 2011.

Les også: Gjenvalgt som ordfører før valgvaken startet

Samarbeid

Hareide tror ikke det er slitasje, etter å ha vært støtteparti for Høyre/Frp-regjeringen, som er grunnen til at KrF ikke gjør det bedre.

– Dette valget har ikke handlet om regjeringskonstellasjoner eller valget i 2017, sier han.

KrFs styrke er at det er et sentrumsparti, med mulighet til å samarbeide med ulike sider, understreket han, og listet opp mulighet for innflytelse i byer som Oslo, Bergen og Stavanger.

– Det som er viktig er ikke hvem vi samarbeider med, men hva vi samarbeider om. Nettopp den sentrumsposisjonen kan bli utrolig viktig for sårbare grupper i vårt samfunn, sa han.

Personvernpolicy