Opptur for Ap og MDG i Trondheim

Forhåndsstemmene viser at Trondheims ordfører Rita Ottervik (Ap) sitter trygt som ordfører.
Forhåndsstemmene viser at Trondheims ordfører Rita Ottervik (Ap) sitter trygt som ordfører. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rita Ottervik (Ap) ligger an til å beholde ordførerkjedet i Trondheim, samtidig som Miljøpartiet De Grønne kan bli tredje største parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da 34.388 av stemmene i Trondheim var opptelt, lå Arbeiderpartiet på 40,5 prosent.

– Jeg er veldig optimistisk, sa ordfører Rita Ottervik (Ap) til TV 2 allerede halvannen time før valglokalene stengte. Ottervik har vært ordfører siden 2003.

Høyre fikk 19,0 prosent av stemmene som var telt opp klokken 22, mens Miljøpartiet De Grønne fikk hele 9,3 prosent av disse stemmene.

– Vi gikk ut med en ambisjon i juni om å bli tredje største parti i Trondheim, men jeg trodde helt ærlig ikke at vi kunne bli det, sier Hilde Opoku, ordførerkandidat for MDG i Trondheim og nasjonal talskvinne, til Adresseavisen.

Blir resultatet stående, blir Sosialistisk Venstreparti større enn Fremskrittspartiet i Trondheim. Partiene fikk henholdsvis 6,7 og 6,5 prosent.

Trond Giske er ekstremt imponert over valgresultatet partiet hans oppnådde:

- At vi gjør vårt nest beste valg på 44 år, etter å ha hatt makta i tolv år, er fantastisk. Når vi i tillegg ser at MDG og SV øker i oppslutning, er det et helt enestående valg om det står seg, sier han til NRK.