Meny

Risikerer fengsel etter å ha sparket flyktninger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ungarske fotografen Petra Laszlo, som selv ble fanget av kamera da hun sparket ned en løpende flyktning som hadde et lite barn på armen, risikerer nå straffeforfølgelse.

Filmopptak viser også hvordan Laszlo sparket til en annen flyktning og et barn, som var på flukt fra ungarsk grensepoliti utenfor byen Roszke, nær grensa til Serbia.

Laszlo var på oppdrag for ungarske N1TV, en TV-kanal som står det høyreekstreme Jobbik-partiet nær, og opptakene av henne ble raskt spredt via sosiale medier og har vakt sterke reaksjoner verden over.

N1TV har gitt henne sparken, og nå risikerer hun også straffeforfølgelse i Ungarn der to mindre opposisjonsparti har gått til politianmeldelse.

– Etterforskningen vi gi svar på om det også kan slås fast at hun har begått mer alvorlige forbrytelser, sier assisterende statsadvokat Sandor Toro i Csongrad.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus