Meny

Norge gir Hellas 50 millioner kroner i flyktningstøtte

Statsminister Erna Solberg med finansminister Siv Jensen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil gi over 50 millioner kroner for å hjelpe Hellas med å håndtere flyktningstrømmen til landet.

Ifølge statsminister Erna Solberg (H) blir 6 millioner kroner gitt i humanitær støtte. I tillegg vil hun omdisponere ytterligere 5 millioner euro (over 47 millioner kroner) av EØS-midlene, slik at de heller kan brukes til asyl- og migrasjonsformål i Hellas, skriver Aftenposten.

– Vi venter bare på å høre fra den greske regjeringen som det for tiden er litt vanskelig å kommunisere med, sier Solberg, som opplyser at regjeringen vil jobbe med mer langsiktige virkemidler utover høsten.

– Vi må gjøre noen nye grep. Kanskje må vi fordele migrantene annerledes enn vi gjør i dag, kanskje må vi se på andre løsninger, sier hun.

Flyktningkrisen regnes som den verste Europa har stått overfor siden andre verdenskrig. Nær 340.000 flyktninger og migranter har ankommet EU de første sju månedene i år.

Solberg bekrefter at Norge ikke sender asylsøkere tilbake til Hellas når det er deres første ankomstland, noe land har mulighet til i henhold til Dublin-avtalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus