Meny

Uvanlig mange pesttilfeller i USA

Mannskap fra helsemyndighetene i California jobber for å fjerne lopper fra bakken ved en leirplass i nasjonalparken Yosemite. Leirplasser i parken er blitt stengt etter funn av ekorn som bar pestsmitte. Foto: Handout / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Siden april er elleve personer blitt smittet av pest i USA. Tallet er uvanlig høyt. Tre personer har dødd av sykdommen.

Amerikanske helsemyndigheter vet ikke hva årsaken til oppgangen kan være.

Pest, forårsaket av bakterien Yersinia pestis, er sjeldent i våre dager, men er aldri blitt helt utryddet. Bakterien finnes hos ville smågnagere og deres lopper. Man kan bli smittet av loppebitt eller nærkontakt med smittede mennesker eller dyr.

I perioden 2001 til 2012 har det årlige antallet pesttilfeller i USA variert mellom en og 17, opplyser helsemyndighetene.

De fleste av årets tilfeller er kommet vest i landet, med fire i Colorado, og to i henholdsvis Arizona, New Mexico og California. Ytterligere et tilfelle er registrert i Oregon.

– De to tilfellene registrert i California knyttes til smitte i eller ved nasjonalparken Yosemite i Sierra Nevada-fjellene i delstaten, uttaler etaten Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Ni av de elleve smittede er menn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus