Meny

Merkel besøker asylmottak etter voldelige protester

Høyreekstreme demonstranter kastet fyrverkeri og flasker mot politiet under en protest mot et asylmottak i Heidenau øst i Tyskland i helgen. 31 politifolk ble skadd i uroen. Foto: Axel Schmidt / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands statsminister Angela Merkel besøker onsdag asylmottaket i Heidenau, der 31 politifolk ble skadd i sammenstøt med en gruppe høyreekstreme i helgen.

Småbyen ligger øst i Tyskland, i nærheten av Dresden. Merkel skal møte flyktninger i den nyåpnede leiren og ha møter i byens rådhus med frivillige og sikkerhetsstyrker.

Heidenaus ordfører Juergen Opitz er en av flere politikere som har bedt Merkel om å besøke åstedet for de voldsomme opptøyene. Hundrevis av høyreekstreme og lokale innbyggere samlet seg i helgen rundt leiren, kastet flasker og fyrverkeri og ropte rasistiske spydigheter til asylsøkerne. Mange av demonstrantene var ifølge DPA beruset. Situasjonen er alvorlig for en av de skadde politifolkene.

Merkel har gjennom sin talsmann kalt volden «motbydelig».

Flere hundre asylsøkere ventes til byen i nær framtid. Over 300 asylsøkere bor allerede i mottaket, som nylig ble opprettet i et ombygd supermarked som hadde ligget tomt i årevis.

Tyskland venter at det kommer opp mot 800.000 asylsøkere til landet i år som følge av flyktningkrisen i Midtøsten og Sør-Europa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus