Politirapport: 16 timer skytetrening i 2013

TRENING: Politiet har et minstekrav om 48 timer skytetrening årlig.
TRENING: Politiet har et minstekrav om 48 timer skytetrening årlig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa onsdag at minstekravet til årlig våpentrening for politiet skal være 48 timer. Likevel viser en rapport fra to år tilbake at bare 16 av disse timene er satt av til skytetrening.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet fremkommer i politiets egen utredning «Kompetanseheving innsatspersonell» fra høsten 2013 som Klassekampen gjengir utdrag av.

Rapporten presenterer en timeliste over politiets minstekrav til operativ trening for såkalt IP 4, som er vanlig personell med våpengodkjenning. I planen er det satt av 16 timer til skytetrening med pistol og politiets maskinpistol HK MP-5.

– Vi har 48 timer obligatorisk trening for de fleste operative mannskaper. Det er ikke krav om å trene mer etter innføringen av den midlertidige bevæpningen, sa Humlegård til avisa etter at den midlertidige bevæpningen denne uka ble utvidet fram til 15. oktober.

Les også: – Elektrosjokkvåpen har aldri avverget terror

Seksjonssjef Jørn. O. Schjeldrup i avdeling for politiberedskap og krisehåndtering i Politidirektoratet presiserer i en epost til avisa at innsatspersonell, såkalt IP 3, trener minst 103 timer i året, og at alt mannskap som skal bære våpen, må gjennom en obligatorisk skytegodkjenning.

Personvernpolicy