Marcussen under pari i VM-åpningen

SVAK START: Ida Marcussen åpnet under det som kunne forventes i Beijing.
SVAK START: Ida Marcussen åpnet under det som kunne forventes i Beijing. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ida Marcussen sliter i sjukampen i VM i Beijing. Etter at tre av fire øvelser var unnagjort i Fugleredet lørdag, ligger det norske håpet på 32.-plass blant de 33 deltakerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det jeg har prestert i dag var litt under pari. Jeg merket også at det hadde vært en lang og slitsom dag, for jeg var trøtt på den siste 200-meteren. Det var det forresten flere av de andre som var også, sa Marcussen til NTB etter at første dag av sjukampen var over i VM lørdag.

På 100 meter hekk som innledet dagen ble det skuffende 14,47, noe som ga en 30.-plass. Hun var en av de aller svakeste på åpningsøvelsen. Nederlandske Nadine Visser vant korthekken i mangekampen med 12,81 og satte personlig rekord.

– Jeg snublet i den sjuende eller åttende hekken i første øvelse og mistet all fart. Deretter fikk jeg til et godt hopp i høyde, men det var ikke godt nok det heller, slo Marcussen fast,

Ingen opptur

På korthekken løp Marcussen inn til sjetteplassen i sitt heat, det første, og allerede da var det klart at hun ikke hadde fått noen «flying start» i Fugleredet. Det ble ingen opptur for henne i høyde heller. Der hun hadde tre klare riv på 1,71 meter og ble stående med 1,68.

I denne øvelsen har jenta fra Våg en personlig rekord på 1,74 meter. Hun innledet sjukampen langt under pari og det nivået hun er god for på sitt beste.

Den tredje øvelsen for Marcussen lørdag var kule. Hun innledet kveldsøkta med denne grenen, men fikk det ikke til å klaffe. Etter et ordinært førstekast på 12,31 meter, dro hun til med 12,86 meter i annen omgang, før hun avsluttet med 12,46 meter. Hun ble nummer 27 totalt i kule og falt ytterligere med i sammendraget.

Belgiske Nafissatou Thiam var best i kule med 15,24 meter. Hun var i en annen klasse enn Ida Marcussen. Sjukampen avsluttes forresten med 200 meter lørdag. Den fjerde og siste øvelsen første dag,

Rekord

Målet til Marcussen er å prestere på resultater i nærheten av, eller helst under, den norske rekorden i sjukamp på 6226 poeng. Den har Ida Marcussen selv fra VM i Osaka i 2006.

Rekordsnakket kan Marcussen glemme. Etter fire øvelser ligger hun desidert sist med 3335 poeng. Hun fikk svake 26,27 på 200-meteren og fikk ingenting til å klaffe.

– Nå gjelder det å nullstille og komme tilbake som ei ny jente søndag. Det er fortsatt tre øvelser som gjenstår, så mye kan skje, mente Marcussen.

– Det ble litt hemmet og altfor passivt. Hun risikerte ikke nok. Hun ble for bundet, og selv om jeg forsøkte å snu den negative trenden hele tiden, klarte vi ikke det, forklarte Lukas Udelhoven den svake førstedagen.

– Dette er ikke verdens undergang. Vi kan snu dette til noe positivt og komme godt tilbake på avslutningsdagen søndag, sa trener Udelhoven til NTB.

Britiske favoritter

Jessica Ennis-Hill, sjukampdronningen fra OL i 2012, åpnet med nest beste tid på korthekken lørdag morgen og fikk 12,91 sekunder. Det vil si at hun er med i medaljekampen for fullt. Det er også Lagvenninnen Katarina Johnson-Thompson, som løp inn til 13,37 og endte på niendeplass.

Johnson-Thompson skuffet også i kule, der hun endte blant de svakeste og ble slått av Marcussen, men den engelske jenta slo kraftig tilbake og avsluttet dagen på annenplass.

Ida Marcussen kom med til VM i 12. time etter å ha klart VM-kravet i fjor. I denne sesongen har hun plundret med å oppnå gode resultater, og vanskelighetene fortsatte under VM-åpningen.

Hun har ikke vært over 5900 poeng i noen av de fem sjukampene hun har deltatt i denne sesongen, og det ser ut som om hun skal få problemer med å komme opp på et nivå over 5900-6000 poeng også i VM etter korthekkstarten lørdag morgen.

Etter en heller svak sesong fikk ikke Marcussen den åpningen hun drømte om i VM heller, selv om hun påstår at formen skal være god.

Personvernpolicy