Meny

Funksjonshemmede provosert av regjeringen

PROVOSERER: Statsrådenes påstander om at funksjonshemmede får det bedre i større kommuner provoserer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen skyver de multifunksjonshemmede foran seg i iveren etter å sanke støtte for kommunesammenslåinger, mener funksjonshemmedes organisasjoner.

Regjeringen har lansert en kommunereform som vil redusere antallet kommuner betraktelig. Mandag hevdet statsminister Erna Solberg (H) at multifunksjonshemmede vil få det bedre i større kommuner, mens kommunalminister Jan Tore Sanner (H) fulgte opp på onsdag.

Merns det tidligere var barnevernsbarn som hyppigst ble brukt som argument for sammenslåing, er det de multifunksjonshemmede som nå brukes flittigst, skriver Klassekampen.

– Dette er en stakkarsliggjøring. Det er ille at de er med på å tegne det bilde av oss. Det er langt fra realiteten, sier Arne Lein, leder i Norges Handikapforbund.

Argumentet om at barnevernsbarn vil tjene på større kommuner, ble svekket tidligere i sommer da en rapport fastslo at en større barnevernstjeneste ikke automatisk betyr bedre barnevern.

– Jeg blir provosert og litt forbannet. Det er feilinformasjon fra ende til annen. De har ikke faglig grunnlag for å si dette, sier funksjonshemmede Torstein Lerhol som er tredjekandidat på listen til Vang Senterparti..

– Jeg vokste opp i en liten kommune med 1.500 innbyggere i Valdres. Der var det ikke et stort fagmiljø og likevel gjorde de en god jobb. Det var én ergoterapeut, én helsesøster og én lege. De ble nødt til å jobbe i team og hentet inn fagkompetanse per telefon fra Oslo. Argumentasjonen om at den faglige kompetansen blir bedre jo større kommunen er, kjøper jeg rett og slett ikke, sier Lerhol.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus