Meny

Overgrepssak mot tidligere dommer for retten

Overgrepssak mot tidligere dommer for retten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere tingrettsdommer må møte i Oslo tingrett mandag, tiltalt for seksuelle handlinger med barn under 16 år.

I juni ble den 71 år gamle mannen dømt for overgrep mot tre jenter. I juli ble han tiltalt for to nye lignede forhold. Ifølge tiltalen skal han ha befølt to jenter ved en skole i Oslo i midten av april. Begge jentene var under ti år gamle.

I april ble den tidligere dommeren varetektsfengslet i fire uker, tross høy alder og at helsen var et tema under fengslingsmøtet.

I oktober i fjor ble 71-åringen dømt til fengsel i åtte måneder, hvorav fem måneder var ubetinget. Han ble da dømt for beføling av tre mindreårige jenter, slik han er tiltalt for på nytt. To av forholdene fant sted på toget, det siste på Tusenfryd.

Han anket dommen og i juni i år falt det ny dom i Borgarting lagmannsrett, hvor den ubetingede straffen ble redusert fra fem til fire måneder, samt med prøvetid på to år.

Tiltalte erkjente ikke handlingene under ankebehandlingen og nektet straffskyld.

Ifølge VG fremkommer det av dommen at mannen hadde installert et program på PC-en sin som hadde som formål å slette bevis.

Det er satt av to dager til saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus