Meny

USA ber om hjelp fra hæren og utlandet mot branner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannmannskaper fører en håpløs kamp mot en serie skogbranner i det nordvestlige USA, og myndighetene ber nå om hjelp fra hæren og fra utlandet.

Canadiske brannmannskaper er allerede på plass, og brannmannskaper fra Australia og New Zealand er på vei for å bidra til å slå tilbake brannene i Idaho, Washington, Oregon og andre delstater.

Torsdag blåste det opp, og kraftig vind bidro til å spre flammene raskere, dagen etter at tre brannmenn mistet livet og fire ble skadd da de ble overrasket av at brannen de kjempet mot, plutselig endret retning.

Sent torsdag ba myndighetene ordre til rundt 1.000 innbyggere i den lille byen Tonasket i delstaten Washington om å evakuere. Onsdag ble 4.000 beboere i byene Twisp og Winthrop evakuert.

Brannen ved Twisp er bare én av rundt 70 branner som herjer i det tørkerammede delstatene fra Montana til California. I Idaho og Oregon er et titall hus redusert til rykende ruiner i brannene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus