Tyskland må stappe asylsøkere i teltleire

ASYLSØKERE VRIMLER: Bak lerretsdukene i denne teltleiren for asylsøkere i Ingolstadt i Bayern, befinner noen av årets mange asylsøkere seg.
ASYLSØKERE VRIMLER: Bak lerretsdukene i denne teltleiren for asylsøkere i Ingolstadt i Bayern, befinner noen av årets mange asylsøkere seg. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland venter 800.000 asylsøkere i år - dobbelt så mange som de regnet med i vår, og fire ganger så mange som i fjor. Det må tyske kommuner håndtere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

BAYERN, TYSKLAND (ABC NYHETER): Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière offentliggjorde i dag nye prognoser for hvor mange asylsøkere som vil komme til landet i år - og tallene rystet media her:

Mens man i vår trodde rundt 450.000 asylsøkere vil komme, ser tallet plutselig ut til å bli nesten dobbelt så høyt.

Og det blir alle tiders rekord: Det høyeste antall flyktninger som noensinne har kommet til Tyskland hittil, var 440.000 i 1992.

Les også: Tysk politi vil gjeninnføre passkontroll ved grensene

Her er ingen bønn - ut i kommunene

Dermed har ikke tyske politikere tid til å gjøre som de norske, å diskutere for og imot 8000 syriske flyktninger. De har ikke noe valg - og må sende asylsøkerne ut til alle forbundsstatene som igjen sprer dem rundt i kommunene.

Fristaten Bayern sør i Tyskland, som med sine 12,5 millioner innbyggere har drøyt dobbelt så stort folketall som Norge, må ta seg av et sted mellom 90.000 - 100.000 nye asylsøkere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regionmyndighetene gir så beskjed til de enkelte kommunene om at nå kommer det en busslast med så og så mange flyktninger. Så blir det opp til kommunene å ta seg av dem.

Innenriksministeren lovet i dag økt støtte til kommunene. Men så langt klager delstater og kommuner på at de ikke aner hvor mange flyktninger de får i fanget, skriver avisa Abendzeitung i Ingolstadt.

Og myndighetene ligger på grunn av det voldsomme trykket langt etter med å behandle asylsøknadene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Orbán: - Det indre av Afrika truer hele Europa

Balkan-landene skviser asylsystemet

Tro heller ikke at strømmen av asylsøknader bare kommer fra krigsherjede land.

Juli-statistikken til innenriksdepartementet viser at av 37.531 mottatte asylsøknader i juli, stammet 7633 fra Albania. Albanerne kommer på 2. plass etter syrererne, som sto for 9413 asylsøkere i juli. Flere serbere enn afghanere søkte asylbeskyttelse og på 6. og 7. plass kom henholdsvis Makedonia og Kosovo.

På 8. og 9. plass kom Eritrea og Bosnia og Herzegovina.

Altså blir asylinstituttet i Tyskland sterkt belastet av det de betrakter som helt uberettigede asylsøknader fra Balkan.

Se også: Tysk politi med video for å skremme asylsøkere fra Balkan