Hackere lekker info om brukere av utroskapsside

Hackere har gjort alvor av truslene om å lekke informasjon om tusener av brukere av nettstedet Ashley Madison.com der man kan lete etter sidesprang.

Opplysningene ble stjålet fra nettstedet for en måned siden, men det har ikke vært mulig å bekrefte at de nå legges ut fordi dataene legges ut på det mørke nettet der man må bruke en egen nettleser for å få tilgang.

Eieren av Ashley Madison sier at lekkasjene kan få store konsekvenser for uskyldige mennesker, og han sier han samarbeider nært med FBI og canadisk politi om saken.

Ifølge flere amerikanske medier har hackerne lagt ut i alt 9,7 gigabyte med opplysninger om 37 millioner utro kunder på nettet. Både navn, adresser, epostadresser og kredittkortopplysninger til dem som søker en affære, er lagt ut.

Mens andre kjente hacker-angrep også har involvert kredittkortopplysninger, virker angrepet på Ashley Madison å være ideologisk motivert, ikke drevet av utpressing eller kommersielle motiver.

Annonse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus