Aas: – Politifolk turte ikke å komme på dagens lansering

<p>UENIGE: Men nå beklager politidirektør Odd Reidar Humlegård (til venstre) at tidligere politimester Torbjørn Aas oppfattet ham feil. – Det var ikke meningen, sier Humlegård. – Jeg tror vi begge er omforent om at det blir en uenighet mellom oss. Men han er helt enig at han har sagt det jeg sa her, sier Torbjørn Aas.</p>
UENIGE: Men nå beklager politidirektør Odd Reidar Humlegård (til venstre) at tidligere politimester Torbjørn Aas oppfattet ham feil. – Det var ikke meningen, sier Humlegård. – Jeg tror vi begge er omforent om at det blir en uenighet mellom oss. Men han er helt enig at han har sagt det jeg sa her, sier Torbjørn Aas. Foto: Kristine Brunmark / ABC Nyheter

På første rad satt politidirektør Odd Reidar Humlegård og fikk nytt skyts fra eks-politimester Torbjørn Aas midt i fleisen da boken «Politiledelse» ble lansert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scenen var surrealistisk: I et smekk fullt auditorium sto den ene etter den andre fra politietaten og pepret kongerikets mektigste polititopp med påstander om at etaten er herjet av fryktkultur og mangel på takhøyde.

– Vi må ha større åpenhetskultur enn det vi har i dag, innledet Grete Lien Metlid, leder for seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Det er manglende takhøyde og ingen interesse for motforestillinger. Det er ikke ledelseskultur som inviterer til nytenkning, sa tidligere leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Han avsluttet med å kalle prosessen i forkant av politireformen som udemokratisk – siden politidirektøren både satt i Politianalyseutvalget og skrev høringsuttalelsen om den etterpå.

Men kritikken var bare begynnelsen. Sist på talerstolen var Vest-Finnmarks tidligere politimester Torbjørn Aas, som hevder Humlegård forsøkte å gi ham munnkurv i forkant av Stortingets 22. julihøring.

Les også: Politimester: – POD ba meg tie i Stortingets kontrollhøring om 22. juli

Åpenhet en kjepphest

Etter ramsalt refs fra politisk hold, har politidirektøren nærmest rett ut sagt at Aas lyver. I går endte en mer ydmyk Humlegård med å beklage at han kan ha blitt misforstått. «Det var ikke meningen».

Aas – som nå er administrerende direktør for Finnmarkssykehuset - fortalte til over 100 fremmøtte hos Gyldendal at åpenhet er en kjepphest for ham, et helt nødvendig grunnlag for at politiet skal kunne ivareta sin rolle som demokratiets vokter og gi trygghetsfølelse. Han fortalte at komiteen inviterte ham til 22. julihøringen fordi de ønsket følgende, ifølge brevet de sendte ham:

«(I) tillegg ønsker komiteen å høre representanter fra politiet som kan belyse politiets virksomhet og utfordringer fra et annet ståsted enn de som var mest berørt av hendelsene 2011, jfr. kultur, holdninger mv. er en del av problemstillingene som ligger til grunn for høringen».

Han gjentok – slik ABC Nyheter skrev i sommer – at Humlegård i klartekst ga beskjed om at han og flere med ham mente at det ikke var Aas som burde bli innkalt til den høringen.

Aas mener det fortsatt er en vei å gå – og fyrte av:

– Fortsatt frykt

– Et ferskt, konkret eksempel på at det fortsatt er en utfordring i norsk politi når det kommer til kultur for åpenhet, og det er faktisk relatert til dagen i dag med dere som sitter her: Jeg har fått informasjon til meg om at det er folk høyt i politiet som ikke vil være her i dag fordi de frykter for konsekvensene. Det er ikke all right, sa Torbjørn Aas.

Leder i Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap) sier hun selv har fått henvendelser fra politifolk som vil varsle om ukultur:

VARSLET. Leder i Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap) sier hun selv har fått henvendelser fra politifolk som vil varsle om ukultur. Her hilser hun på Odd Reidar Humlgård, som peker på Torbjørn Aas og tidligere PF-leder Arne Johannessen. Foto: Kristine Brunmark / ABC Nyheter
VARSLET. Leder i Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap) sier hun selv har fått henvendelser fra politifolk som vil varsle om ukultur. Her hilser hun på Odd Reidar Humlgård, som peker på Torbjørn Aas og tidligere PF-leder Arne Johannessen. Foto: Kristine Brunmark / ABC Nyheter

– Når så erfarne personer tar opp dette, mener jeg vi også politisk må ta det på alvor. Jeg har opplevde selv i noen sammenhenger at menige polititjenestemenn- og kvinner tar kontakt og deler erfaringer, men alltid presiserer at det ikke må videreformidles at de har tatt kontakt, eller at de har hatt erfaringer å dele. Det mener jeg er bekymringsverdig. Den eneste måte vi politisk og som komité kan bidra til å utstyre politiet på best mulig måte, er at de som er i situasjonene har mulighet til å fortelle om dem, sier Tajik til ABC Nyheter.

Hun reagerer sterkt på at politiansatte skal ha holdt seg unna, som Aas hevder:

– Det er veldig alvorlig. Hvis det er sånn for politiledere høyt oppe, så sier det også noe om hvordan det er for dem som har mer alminnelige roller i norsk politi. Og erfaringene fra alle nivåer i norsk politi er nyttig og nødvendig å få på bordet for at man skal kunne møte politiet på den måte de trenger og utstyre de med det de trenger, sier Tajik.

– Det Aas sier: Han ble kalt inn av komiteen, og så fikk han munnkurv. Det har Humlegård tilbakevist. Hvem skal vi tro på her? Har du gjort deg opp en oppfatning?

– Det er bare de som befant seg i det rommet den dagen – som Aas beskriver og Humlegård tar avstand fra – som vet. Jeg kan bare si at det Torbjørn Aas beskriver, dessverre sammenfaller med det andre ledere i politietaten har sagt i andre sammenhenger.

– I møter med justiskomiteen?

– Ja, bekrefter lederen av Stortingets justiskomité.

Les også: Ord mot ord mellom polititopper

– Så rart

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier at han selvsagt er opptatt av at det skal være takhøyde i etaten. Han vil ha friske diskusjoner på ledermøtene sine.

– Du må våge å gi kritikk, og du må våge å få kritikk, sier han til ABC Nyheter.

Han er overrasket over at politifolk ikke skal ha turt å møte opp på lanseringen.

– Hva er det man skulle frykte av dette? Det blir rart for meg å høre på, sier Humlegård.

Torbjørn Aas og Odd Reidar Humlegård er enige på ett punkt: At de ikke er enige om hva som skjedde i møtene forut for 22. julihøringene. Politidirektøren sier han forstår det han kaller «den første delen» av kritikken, punktet om at Aas ble utfordret på om han virkelig ville stille.

– Det vi sa: Vi må passe på at vi er enige, vi må passe på å snakke sant, vi må passe på å snakke om det vi egentlig har greie på og det vi har ansvar for. At han har opplevd det som at han ikke var ønsket, det respekterer jeg, det beklager jeg, det var ikke meningen. Jeg hadde ikke noe interesse i det, eller noen andre der, for han kom med et budskap som ikke vi hadde noen grunn til å frykte, utdyper Humlegård.

– Har vært krevende

Men han tilbakeviser at han skal ha bedt ham svare «ingen kommentar» gjentatte ganger.

– Det ville fremstå som et ganske tåpelig og dårlig råd.

– Er dette omdømmeødeleggende for politietaten? Tunge politikere har kritisert deg?

– Ja, jeg synes det har vært krevende, det må jeg innrømme. Skal man diskutere dette, er presisjonsnivået viktig. Nok en gang: Jeg forstår den ene delen av dette og hvordan han opplevde det, og det har jeg beklaget, sier Humlegård, og legger til:

– Den andre delen kjenner ikke jeg meg igjen i. Aas har selv innrømmet at det høres rart ut at han skulle si «ingen kommentar» i en time. Da må han ha misforstått det. Men det ble etterlatt et inntrykk av at jeg skulle ha en egeninteresse av at han ikke skulle møte på Stortinget.

Først i dag – seks uker etter at ABC Nyheter avdekket hva Aas skrev – kommenterer justisminister Anders Anundsen (Frp) det som fremkommer kapittelet.

– Jeg legger til grunn at de som blir invitert til å delta i høringer i Kontroll- og konstitusjonskomiteen møter til høring. For øvrig har jeg ingen kommentarer til hva som måtte ha forekommet på interne møter i perioden før jeg tiltrådte som justis- og beredskapsminister, sier Anders Anundsen til ABC Nyheter.

Sjefene har snakket sammen

Humlegård vedgår at han og Anundsen har diskutert dette – trass i statsrådens taushet overfor mediene. Anundsen ledet også kontrollhøringene i 2012.

– Ja, vi har hatt en god dialog i sommer, og jeg har også snakket med ham om dette, sier Humlegård.

– Hvem juger, Torbjørn Aas?

– Jeg har snakket med Humlegård, og vi er enige om at vi har en helt ulik oppfatning av hva som er blitt sagt. Jeg tror vi begge er omforent om at det blir en uenighet mellom oss. Men han er helt enig at han har sagt det jeg sa her, sier Torbjørn Aas.

Aas sier han har fått enormt mange henvendelser fra folk i politisystemet som ønsker at dragsuget av det som kanskje virvles opp nå blir brukt til å utvide horisonten og muligheten til å ytre seg.

– Tror politikerne på deg?

– Jeg opplever definitivt at de tror på meg. Det er selvfølgelig veldig all right. Det som er vel så viktig: Jeg opplever at de tar det viktige og konkrete poengene på hva dette faktisk betyr, som jeg prøver å drøfte litt, og se det i et politirolleperspektiv.

Trist at Humlegård ikke takket

Tidligere PF-leder Arne Johannessen fikk fra den fullsatte salen mye skryt for sin innledning. På vei ut gir den nåværende lensmannen strykkarakter til Odd Reidar Humlegård til ABC Nyheter:

– Jeg synes det er litt trist at når man har en så viktig lansering, så mye folk, så tydelige tilbakemeldinger, at politidirektøren ikke benytter sjansen til å takke for boken, takke for et viktig bidrag i debatten om lederutvikling – selv om han sikkert ikke er enig i alt som står der. Det er faktisk alminnelig høflighet å takke for et viktig bidrag som kan være med på å løfte norsk politi. Dette handler faktisk om å ha litt teft.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter
Siste nytt
01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29MotorNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus