Fikk 20 kilo tung sei på popper

Hannes Ribbner er i ekstase etter å ha landet en sei på nesten 20 kilo på popper. Dette er etter alt å dømme er den største seien i verden tatt på denne metoden ifølge Hookerredaktøren. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske fiskeguiden har trolig dratt inn verdens største sei tatt på popper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske Hannes Ribbner fikk en opplevelse utenom det vanlige da han i forrige uke trakk opp en nesten 20 kilo tung kveite på popper i Moskenesstraumen i Lofoten.

– Jeg fikk tidlig en mindre fisk på syv-åtte kilo som jeg slapp tilbake. På neste kast kom det opp et beist av en fisk bare fem-seks meter fra båten, men den bommet dessverre på popperen. Jeg bannet høyt, men lot popperen ligge i overflaten. Og jammen kom den ikke tilbake og hugg steinhardt. Jeg vred bremsen i bunn, men fisken tok likevel 80 meter på direkten, forteller Ribbner til fiskemagasinet Hooked.

Etter en fem minutters lang kamp kunne den svenske fiskeguiden dra den digre seien inn i båten. Da han ikke hadde vekt med seg, ble ikke fisken veid før de kom i land.

– Fisken ble veid i land, etter å ha lagt bløgget i båten i seks timer. Da viste displayet 19 kilo, så den har trolig ikke vært langt unna 20 kilo da den ble fanget. Det er helt sykt, sier Ribbner til magasinet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette er Alvira (9) sin første fisk

– Uimotståelig for rovfisk

Å fiske med popper er ifølge Ribbener det kuleste fisket i Norge. Popper er et flytende overflateagn med traktformet hode.

– Dette kastes ut og sveives og rykkes inn igjen i stor fart, slik at vannspruten står. Popperen imiterer en skadet og flyktende fisk, og er uimotståelig for de aller fleste rovfisker som ferdes i nærheten av overflaten, sier Endre Hopland, fiskeentusiast og redaktør i Hooked.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Entusiasten forteller at metoden er populær i salte, tropiske strøk i hele verden, men at den i Norge ikke er videre utprøvd i sjøen

– Det blir det kanskje en endring på etter Ribbener sine fantastiske fangster i Moskenesstraumen, sier Hopland.

Les også: Som å slå hole-in-one med bind for øynene

Begynte nesten å gråte

Hannes Ribbener forteller til Hooked at han egentlig hadde ferie den uken det kom melding om at det var tatt en sei på 11 kilo på popper i straumen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da klarte jeg ikke å sitte stille i Sverige og vente lenger, forteller han til magasinet.

Da guiden kom seg opp til Lofoten og ut i båten, hadde det ikke vært måte på liv rundt båten, og den den første fisken han dro opp veide ni kilo.

– Jeg var så glad at jeg nesten begynte å gråte, men slikt hadde vi ikke tid til. Nå braket det nemlig løst, og huggene var helt ville. Det som gjør popperfisket så moro er at sikkert 80 prosent av huggene er bomhugg. Dette gjør at fisken går opp igjen og forsøker seg flere ganger, og de er ofte skikkelig forbannet når de først treffer agnet. Fisken er gjerne helt klar av sjøen når den tar, og stikker deretter rett mot bunnen. Denne første økten landet jeg fire fisker på 25-30 hugg. Det var helt fantastisk, sier han til Hooked.

Les også: Unik fisk på kroken

– En hinsides fangst

Det var først noen dager senere at Ribbener dro ut igjen, og fanget den 19 kilo tunge seien på samme måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En sei på 19 kilo er i seg selv en helt hinsides stangfangst, men å få den på popper i overflaten er nesten for drøyt. Etter alt å dømme er dette den største seien noen gang tatt på denne metoden noe sted i verden, og det skal antagelig mye til for å tukte rekorden, sier Endre Hopeland til Hooked.

Les også: Så glad blir du når du trekker opp verdens største uer