Deep Blue kan være tidenes største hvithai

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aldri før har en større hvithai blitt filmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den seks meter lange og over 2.200 kilo tunge beistet av en hvithai er trolig minst 50 år gammel, ifølge naturverngruppen Pelagios Kakunja. Den er ifølge gruppen den største hvithaien som noensinne er fanget på film.

De kom over haien ved Isla Guadalupe i Mexico. Og denne videoen, som ble filmet i 2013, ble nylig publisert av direktøren for gruppen, Mauricio Hoyos Padilla på sin Facebook-side.

Gruppen tror haien var gravid da hun ble filmet. Gruppen håper å finne de grunne områdene hvithaiene føder, slik at de kan beskytte haiene mot ulovlig fiske.

Ifølge NRK, som også har omtaltvideoen , er dette den andre filmen gruppen har publisert av den enorme haien. I juni ble en annen snutt av Deep Blue publisert. Også da hadde haien nærkontakt med dykkerne i haiburet. Den snutten ble filmet i 2014 i samarbeid med Discovery Channel.

- Haien var så stor at den ikke kunne snu seg skikkelig, så dykkeren forsøkte å skubbe den unna slik at den ikke skulle bli skadd av buret, sa Padilla til Live Science i juni.

Sjekk også nærmøtet disse turistene fikk med en hvithai i Sør-Afrika:

Følg oss på Instagram for flere spennende historier: